Csirke szójaszószban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított csirkét feldarabolom. Az olajat felforrósítom, és a megtisztított, zúzott fokhagymát sárgára fonnyasztom benne. A fokhagymás olajon a húsdarabok mindkét oldalát átsütöm. A csirkét megöntözöm a szójaszósszal és a borral, azután fedő alatt, kis lángon puhára párolom. A serpenyőt időnként megrázogatom, nehogy az étel leégjen. Ha a levét idő előtt elfőné, apránként 1-2 evőkanál forró vízzel pótolom. Óvatosan sózzuk, mert a szójaszósz is sós. Párolt rizzsel tálalom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||