Diós, pácolt csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Kártyaparti , Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Remoska, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Az olajba belekeverem a megtisztított, lereszelt vöröshagymát, a ledarált diót, a zúzott fokhagymát, egy citrom kifacsart levét és reszelt héját, az ételízesítőt és a borsot. A csirkét kívül-belül megtisztítom, feldarabolom, és a páclében egyenként megmártom, majd tűzálló tálba egymásra teszem, és a megmaradt páclével leöntöm. Legalább 2 órán keresztül állni hagyom. (Még jobb, ha már előző este bepácolom. Minél tovább áll a csirkehús a páclében, annál jobban átveszi a fűszerek ízét.) A csirkedarabokat egymás mellé rendezem a tálban, és jó szorosan lefedve, előmelegített, forró sütőben 45 percig sütöm, majd a fedőt levéve pirosra pirítom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||