Magyaros tökfőzelék (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A tököt hámozzuk meg, hosszában vágjuk ketté, a magjait kaparjuk ki és a húsát gyaluljuk le. A gyalult tököt sózzuk le és hagyjuk állni 15-20 percig. A hagymát vágjuk apróra, a paprikát és a paradicsomot kis kockákra, a kaprot finomra. A hagymát és a paprikát pároljuk üvegesre az olajban, majd adjuk hozzá a kapor felét. 1-2 percig kavargassuk, majd fűszerezzük borssal, zúzott fokhagymával. Vegyük le a lángról, szórjuk rá a pirospaprikát és a paradicsomot, majd a kicsavart tököt adjuk hozzá. Engedjük fel annyi vízzel, hogy a tököt éppen ellepje. Amikor a tök megpuhult, habarjuk be a tejfölben elkevert liszttel, végül keverjük hozzá a maradék kaprot. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||