Tarhonyás csirkezúza (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Niki
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Főtt, Párolt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Húsfélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg csirkezúza 0 14.8 15 0 0 64
25 dkg tarhonya 392 15 3.4 72.9 3.2 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 mokkáskanál bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított csirkezúzát apróra vágom. A vöröshagymát finomra metélem, majd 2 evőkanál forró olajon megfuttatom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök két evőkanál vizet, ezután a tűzre visszatéve ráteszem a zúzát. Erős lángon fehéredésig keverem, megborsozom, és aláöntök két pohár vizet. Megsózom, belekeverem a tisztított, zúzott fokhagymát, és fedő alatt majdnem puhára párolom.
Közben a tarhonyát a megmaradt olajon jó barnára megpirítom, közben folyamatosan kevergetem, hogy egyenletesen piruljon. Térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel felöntöm, megsózom és fedő alatt kis lángon addig párolom, amíg az összes levét fel nem szívja. Ha a csirkezúza is, a tarhonya is megfőtt, összekeverem. Ha szükséges, utánasózom, és a sütőben összeforrósítom.