Tarhonyás csirkezúza (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Főtt, Párolt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Húsfélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított csirkezúzát apróra vágom. A vöröshagymát finomra metélem, majd 2 evőkanál forró olajon megfuttatom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök két evőkanál vizet, ezután a tűzre visszatéve ráteszem a zúzát. Erős lángon fehéredésig keverem, megborsozom, és aláöntök két pohár vizet. Megsózom, belekeverem a tisztított, zúzott fokhagymát, és fedő alatt majdnem puhára párolom. Közben a tarhonyát a megmaradt olajon jó barnára megpirítom, közben folyamatosan kevergetem, hogy egyenletesen piruljon. Térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel felöntöm, megsózom és fedő alatt kis lángon addig párolom, amíg az összes levét fel nem szívja. Ha a csirkezúza is, a tarhonya is megfőtt, összekeverem. Ha szükséges, utánasózom, és a sütőben összeforrósítom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||