Fűszeres tyúkcipó (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Niki
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg tyúkmell 137 19 6.5 0.4 0 0
25 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tyúkmellet kicsontozom, és a füstölt szalonnával együtt ledarálom. A zöldségeket megtisztítom és almareszelőn lereszelem. A reszelt zöldségeket, a felveretlen nyers tojást, a finomra metélt petrezselyemzöldet, a kapribogyót (levével együtt), a fűszereket a darált húshoz adom. Jól összedolgozom, majd 4 egyforma cipót formálok belőle. Olajjal megkent alufóliába egyenként becsomagolom, és az előmelegített, forró sütőben közepes lángon 40 percig párolom. Az alufóliából kibontva tűzálló tálra teszem, majd pirosra sütöm.
Burgonyapüré az ajánlott körete.