Fűszeres tyúkcipó (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A tyúkmellet kicsontozom, és a füstölt szalonnával együtt ledarálom. A zöldségeket megtisztítom és almareszelőn lereszelem. A reszelt zöldségeket, a felveretlen nyers tojást, a finomra metélt petrezselyemzöldet, a kapribogyót (levével együtt), a fűszereket a darált húshoz adom. Jól összedolgozom, majd 4 egyforma cipót formálok belőle. Olajjal megkent alufóliába egyenként becsomagolom, és az előmelegített, forró sütőben közepes lángon 40 percig párolom. Az alufóliából kibontva tűzálló tálra teszem, majd pirosra sütöm. Burgonyapüré az ajánlott körete. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||