Gombás sertésnyelv (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A nyelvet megmosom és kuktában, párolóbetéten, 1-1 deci vizet és a bort aláöntve, rádobva a babért és némi sót puhára párolom, ez kb. 20 perc, majd a bőrét lehúzom, és vékony csíkokra vágom. A gombát megtisztítom, és vékonyan felszeletelem, majd a felhevített vajon megpirítom. Ha zsírjára sült, az apróra vágott petrezselymet és a főtt nyelvet hozzákeverem. Sózom, borsozom, ezután fedő alatt a nyelv főzőlevében pár percig párolom, citromlével, cukorral ízesítem, és a borsmentát is beleszórom. A lisztet simára keverem a tejföllel, majd behabarom a ragut és összeforralom. Ajánlott körete galuska vagy főtt tészta. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||