Sajtos nyársak (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Kártyaparti , Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A gyümölcsöket és a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az almát 8 gerezdre szeljük, magházát kiemeljük, aztán a gerezdeket félbevágjuk és azonnal megcsöpögtetjük citromlével (hogy meg ne barnuljanak). A szárzeller vastagabb ,,szálkáit" lehántjuk, és 1 cm-es darabokra karikázzuk. A retekszemeket nagyságuktól függően elnegyedeljük-elnyolcadoljuk. A lila hagymákat ugyancsak elnegyedeljük és félbevágjuk. A háromféle sajtot 32-48 darab azonos nagyságú kockára vágjuk. 3x16 félbetört bambuszpálcikára változatos, szemrevaló, tetszőleges sorrendben felszúrjuk, a hozzávalókat, például a következő összeállításban: - alma, füstölt sajt, zeller, sajt, retek, sajt, alma - hagyma, rokfort, hagyma, rokfort, hagyma, dió - 3 ementálisajt-kocka közé 2 szem szőlő stb. Nagy, lapos tálra rendezzük a nyársakat, a tál közepét a szárzeller zöldjével, kaliforniai paprika- vagy retekkockákkal díszíthetjük. Letakarjuk, tálalásig hidegen tartjuk, de fogyasztás előtt 20 perccel tanácsos kivenni a hűtőszekrényből, mert a sajtok zamata szobahőmérsékleten érvényesül igazán. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||