Marhapofa lassan sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
1 kg lehártyázott marhapofa 3 fej nagyobb vöröshagyma 4-5 cikk fokhagyma 1 db tv paprika 1 db paradicsom 1 dl vörösbor kb. ízlés szerint Só ízlés szerint bors ízlés szerint fűszerpaprika 1 teáskaná kakukkfű A vöröshagymát a zsiradékon megpároljuk, rátesszük a felkockázott húst, hagyjuk hogy levét eresszen, ezután a paradicsomot és a paprikát, végül a fokhagymát és a fűszerpaprikát is hozzáadjuk. Kicsi lángon pároljuk kb. 2 órát, ha kell pótoljuk vízzel, de nekem most nem kellett. Amikor kb. félpuha a hús akkor öntjük bele a bort, és adjuk hozzá a kakukkfüvet (a bor lehet több is attól függ milyen minőségű) ezután készre főzzük. | ||||||||||||||