Marhapofa lassan sütve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 260 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak


1 kg lehártyázott marhapofa
3 fej nagyobb vöröshagyma
4-5 cikk fokhagyma
1 db tv paprika
1 db paradicsom
1 dl vörösbor kb.
ízlés szerint Só
ízlés szerint bors
ízlés szerint fűszerpaprika
1 teáskaná kakukkfű


A vöröshagymát a zsiradékon megpároljuk, rátesszük a felkockázott húst, hagyjuk hogy levét eresszen, ezután a paradicsomot és a paprikát, végül a fokhagymát és a fűszerpaprikát is hozzáadjuk.

Kicsi lángon pároljuk kb. 2 órát, ha kell pótoljuk vízzel, de nekem most nem kellett.

Amikor kb. félpuha a hús akkor öntjük bele a bort, és adjuk hozzá a kakukkfüvet (a bor lehet több is attól függ milyen minőségű) ezután készre főzzük.