Fehérjepuffancs zsemle helyett (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása: Panka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hústalan feltétek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Tészták, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Tizórai gyerekeknek , Böjt, Sült, Sós, Hideg, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Reform konyha, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál kókuszliszt 0 ? ? ? ? ?
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
125 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A túrót elkeverjük a tojássárgákkal és a kókuszliszttel. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd sóval, fehérborssal ízesítjük. Összeforgatjuk a túrós masszával és kanállal, sütőpapírral bélelt tepsire szaggatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 15-20 percig sütjük.
Zsemle helyett félbevágva vagy tunkolós ételekhez tálaljuk.