Paradicsomsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Főétel mellé, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Saláták

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 kávéskanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
60 dkg paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
adag bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A közepes méretű paradicsomokat mossunk meg, csumáját távolítsuk el és éles késsel vágjuk vékony szeletekre, majd helyezzük egy tálba. 2 dl vízhez adjunk 3 kávéskanál borecetet, 1 púpozott kávéskanál cukrot és fél kávéskanál sót. Öntsük a salátalevet a paradicsomra, majd vágjunk apróra a zellerzöldet és szórjuk a paradicsomszeletekre. Hagyjuk pihenni legalább egy órát. Tálalás előtt óvatosan forgassuk össze és hintsük meg kevés őrölt borssal.