Zöldséges pulykatokány (Hajókonyha recept)
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:
Húsételek Pulykából
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék
Hozzávalók
4 személyre:
|
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
1 ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 szál
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 csomag
mirelit mexikói zöldségkeverék |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
60 dkg
pulykamell |
106 |
24.1 |
9.5 |
1 |
0 |
60 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a finomra vágott fokhagymát és a csíkokra
|