Szapporói csirkemell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
2 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
60 dkg csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet dobókockányira vágjuk, majd a liszttel, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A félretett vaj olaj keveréken átsütjük, majd félretesszük. A sütőzsiradékon átpirítjuk a hagymaféléket, belekeverjük a curryt, a kókusztejet, a konzerv kukoricát és a finomra vágott kaprot, majd a csirkehússal összeforraljuk.
Párolt rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.