Rántott velő (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Ági Laci
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
igény szerint tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
80 dkg sertés agyvelő 124 10.6 9 0 0 2000
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A velőt hideg, ecetes vízbe áztatjuk, majd a hártyáit lehúzzuk. Vastag ujjnyira szeleteljük, besózzuk, majd a szokásos módon panírozzuk. Középforró olajban pirosra sütjük.
Sült burgonyával és tartármártással tálaljuk,