Káposztás tészta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Böjt, Párolt, Főtt, Édes, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
50 dkg nagykocka tészta 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Reszeljük le a káposztát, sózzuk le és hagyjuk állni fél órát, majd csavarjuk ki a levét. A cukrot karamellizáljuk 2 evőkanál olajon, majd tegyük bele a kicsavart káposztát, és többszöri keveréssel pirítsuk barnára. Őrölt borssal ízesítsük.
A tésztát előírása szerint főzzük ki. A főzővízbe tegyünk egy evőkanál olajat és sót. Amint megfőtt, szűrjük le, és keverjük el a káposztával.
Tálalhatjuk sósan, borsosan vagy édesen.
Sokan szeretik serpenyőben kissé lepirítva.