Krumplis tészta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd forgassuk bele az apró kockára vágott krumplit, fűszerezzük paprikával, borssal, sóval és öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Főzzük a krumplit a szokásosnál kissé puhábbra. A tésztát főzzük meg előírás szerint, ne felejtsünk a főzővízbe olajat és sót tenni. Leszűrés után öntsük a krumplira és kevergessük, amíg a krumpli összetörik és a tészta felszívja a levet. Kovászos uborkával tálaljuk. Ha melegítjük tepsiben süthetjük vagy serpenyőben lepiríthatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||