Krumplis tészta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg nagykocka tészta 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
4 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd forgassuk bele az apró kockára vágott krumplit, fűszerezzük paprikával, borssal, sóval és öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Főzzük a krumplit a szokásosnál kissé puhábbra. A tésztát főzzük meg előírás szerint, ne felejtsünk a főzővízbe olajat és sót tenni.
Leszűrés után öntsük a krumplira és kevergessük, amíg a krumpli összetörik és a tészta felszívja a levet.
Kovászos uborkával tálaljuk.
Ha melegítjük tepsiben süthetjük vagy serpenyőben lepiríthatjuk.