Ropogós, aranyra sült hasalja szalonna (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Előételek, Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Főétel, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Macskajajra, Tizórai gyerekeknek , Szilveszter, Buli, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A pác hozzávalóit, a só kivételével, botmixerrel törjük át. A szalonnát vágjuk tenyérnyi darabokra és tegyük mély tálba. Öntsük alá a pácot, de a bőrt ne érje el. 12 órát pihentessük, majd csepegtessük le. A sót kevés vízzel keverjük el és egyenletesen borítsuk be a szalonna bőrét, úgy, fél centi vastagon kenjük el. Borítsunk rácsot egy tepsi fölé, majd öntsünk bele ujjnyi vizet. A rácsra helyezzük el a szalonnákat és 175 fokra előmelegített sütőben pároljuk 40 percig. Vegyük ki a sütőből, a sütő hőmérsékletét emeljük 240 fokra. A sót kotorjuk le és a szalonnát, a felmelegedett sütőben süssük fél órát. Szeletelés előtt tíz percig pihentessük. Szójaszószos hagymasalátával és friss kenyérrel vagy párolt káposztával és burgonyapürével kínáljuk. Papírral fedve, nem hidegen tárolva, másnap is ropogós a bőre. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||