Töktócsni (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hústalan feltétek Cimkék: Hústalan feltétek, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Böjt, Buli, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Finom fasírtot nem csak húsból készíthetünk! Íme a kedvenc tökfasírt receptünk! Amellett, hogy íncsiklandóan finom, nagyon hamar el is készül! Sokat csinálj belőle, mert rögtön elfogy! Hozzávalók 1 kg főző tök, 2-3 evőkanál liszt, 2-3 tojás, só, őrölt bors, kapor. Elkészítés: Egy kiló főzőtököt meghámozok, és magházát kiszedem. Lereszelem, besózom, és állni hagyom fél órát, majd kinyomkodom. Hozzáteszek két-három evőkanál lisztet, két-három felvert tojást, sót, őrölt borsot, kevés összevagdalt zöld kaprot. Összekeverem és evőkanállal forró olajba szaggatva kisütöm. | ||||||||||||||