Töktócsni (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Böjt, Buli, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Finom fasírtot nem csak húsból készíthetünk! Íme a kedvenc tökfasírt receptünk! Amellett, hogy íncsiklandóan finom, nagyon hamar el is készül! Sokat csinálj belőle, mert rögtön elfogy!

Hozzávalók

1 kg főző tök,
2-3 evőkanál liszt,
2-3 tojás,
só, őrölt bors,
kapor.

Elkészítés:

Egy kiló főzőtököt meghámozok, és magházát kiszedem. Lereszelem, besózom, és állni hagyom fél órát, majd kinyomkodom.

Hozzáteszek két-három evőkanál lisztet, két-három felvert tojást, sót, őrölt borsot, kevés összevagdalt zöld kaprot. Összekeverem és evőkanállal forró olajba szaggatva kisütöm.