Rántott süllő currys tartárral, rizzsel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Böjt, Bundázott , Hirtelen sült, Sós, Meleg, Halak, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A házi majonézt a curryporral és a tejföllel elkeverjük, majd hűtőben hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A süllőfilét besózzuk, ráfacsarjuk a citromlevet és néha átforgatva egy órát pihentetjük. Lecsepegtetjük, papírtörlővel leszárítjuk, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Középforró olajban kisütjük. A felesleges olajat lecsepegtetve, frissen tálaljuk, currys majonézt és párolt vörös és jázmin rizs keveréket kínáljunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||