Zöldségágyon sült sertésszűz (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dorka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A lehártyázott sertésszüzet sóval, borssal és a kakukkfűvel bedörzsöljük. Egy evőkanál olajon körbesütjük. Letakarva félretesszük. A többi zsiradékban előpirítjuk a finomra vágott zöldségeket, majd sütőtepsibe kanalazzuk, a sültet rátéve, a borral felöntve, alufóliával lefedve, 220 fokos sütőbe téve, 15 percig sütjük. A húst 10 percig alufólia alatt pihentetjük. A zöldségeket leszűrjük és a zsiradékon a paradicsompürét barnára pirítjuk. A zöldséget hozzáadva, kevés alaplével felfőzzük, majd botmixerrel áttörjük. Végül a szeletelt húsra öntve tálaljuk. Sült burgonyát és párolt zöldséget kínáljunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||