Rápával sült, fűszeres lapocka szendvicsben (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Szendvicsek Cimkék: Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Tizórai gyerekeknek , Buli, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A vöröshagymát finomra vágjuk, a répát és a gyömbért lereszeljük, a citrom héját és levét hozzáfacsarjuk, az őrölt fűszerekkel, az olajjal és a borral elkeverjük. A nagyobb darabokra vágott lapockával sütőzacskóba tesszük, jól átforgatjuk, majd két órát pácoljuk. A zacskó tetejét néhány helyen kiszúrjuk, majd 160 fokos sütőben 2 órát pároljuk. Végül 200 fokos sütőben fél órát sütjük. Negyed órát pihentetjük. A húst tálra tesszük, villával szálakra cincáljuk és a szaft sűrűjével, a félbevágott baguettekbe tesszük. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||