Sütőben sült étvágyfalatok (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Tészták, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Macskajajra, Szabadban, Buli, Rakott, Sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 szelet toastkenyér ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
10 dkg füstölt főtt tarja 197 15 15 0.3 0 85
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk. Száraz, forró serpenyőben zsírjára sütjük és lecsepegtetjük. 3-4 centis pogácsaszaggatóval a tarjából, a salátából és a kenyérből karikákat szúrunk. A tarját és a kenyeret a zsiradékban átsütjük, majd félretesszük. A vékonyra szelt paradicsomot a provance-i fűszerrel meghintjük, majd ezt is megsütjük. Kenyér, paradicsom, tarja, saláta, végül szalonna következik a sorban. Majonézzel és ajvarral tálaljuk.
Aki észreveszi, hogy egy szendvicsre nem tettem salátát zálogot ad.
Sörözéshez vagy borozáshoz ajánlom.