Sütőben sült étvágyfalatok (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Tészták, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Macskajajra, Szabadban, Buli, Rakott, Sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk. Száraz, forró serpenyőben zsírjára sütjük és lecsepegtetjük. 3-4 centis pogácsaszaggatóval a tarjából, a salátából és a kenyérből karikákat szúrunk. A tarját és a kenyeret a zsiradékban átsütjük, majd félretesszük. A vékonyra szelt paradicsomot a provance-i fűszerrel meghintjük, majd ezt is megsütjük. Kenyér, paradicsom, tarja, saláta, végül szalonna következik a sorban. Majonézzel és ajvarral tálaljuk. Aki észreveszi, hogy egy szendvicsre nem tettem salátát zálogot ad. Sörözéshez vagy borozáshoz ajánlom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||