Savanyúkáposztán sült csülök (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Római tál, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A hátsó csülköt kicsontozzuk és tenyérnyi darabokra vágjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A kis kockára vágott szalonnát, a finomra vágott hagymával összepirítjuk, majd a rövidebb szálakra vágott káposztával, a felszeletelt sárgarépával, a finomra tört fűszerekkel elkeverjük. Római tálba terítjük és a csülökdarabokat a tetejére tesszük. A tálat lefedve, hideg sütőben, 200 fokon másfél órát sütjük. A fedőt levéve, még fél órát hagyjuk pirulni. Tócsnival és ízlés szerint, sült zöldségekkel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||