Savanyúkáposztán sült csülök (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Római tál, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
60 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
1 db csülök 328 16 29 0.3 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hátsó csülköt kicsontozzuk és tenyérnyi darabokra vágjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A kis kockára vágott szalonnát, a finomra vágott hagymával összepirítjuk, majd a rövidebb szálakra vágott káposztával, a felszeletelt sárgarépával, a finomra tört fűszerekkel elkeverjük. Római tálba terítjük és a csülökdarabokat a tetejére tesszük. A tálat lefedve, hideg sütőben, 200 fokon másfél órát sütjük. A fedőt levéve, még fél órát hagyjuk pirulni.
Tócsnival és ízlés szerint, sült zöldségekkel tálaljuk.