Kapris csirkecomb zöldséges kuszkusszal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre: Kapris csirkecomb
Zöldséges kuszkusz
Kapris csirkecomb A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban elősütjük. Melegen tartjuk és a sütőzsiradékban a finomra vágott hagymákat, a kaprit és a fűszereket összepároljuk. Visszatéve a combokat, mindig, csak kevés vízzel felöntve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Készíthetjük tagine-ben is. A zöldséges kuszkusszal tálaljuk. Zöldséges kuszkusz A kuszkuszt a forrásban lévő alaplével felöntjük és lefedve párolódni hagyjuk. Az olajban a lehéjazott, belsejétől elválasztott, kis kockára vágott paradicsomot, a hasonló kockára vágott uborkát és paprikát röviden átsütjük. A lime levével, a kuszkusszal és sóval, borssal ízesítve átkeverjük. Hidegen salátának vagy melegen köretnek kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||