Sajtos stangli (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Bálint
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Farsang, Advent, Csőben sült, Sós, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
25 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet a sóval és a sütőporral összeszitáljuk. A hideg vajjal, késes robotgépben morzsásra dolgozzuk. A tejfölt hozzáadva tésztává gyúrjuk, majd fóliába tekerve, hűtőben fél órát pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk, a felvert tojással lekenjük és a reszelt sajttal meghintjük. Derelyevágóval csíkokra metéljük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt, pirosra sütjük.