Krémes burgonyasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Kicsibors A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Köretek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Böjt, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát, lehetőleg salátának valót, héjéban, sós vízben megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd fél centi vastagra szeljük. A vöröshagymát apróra vágjuk, elkeverjük a finomra vágott zöldfűszerekkel és egy tálba rétegezzük a burgonyával. Egy maréknyi krumplit félreteszünk. A felforrósított alaplébe zúzzuk a fokhagymát, hozzáadjuk a sót, a borsot, az ecetet, a fél citrom levét és a cukrot, majd a félretett burgonyát botmixerrel hozzázúzva a salátára öntjük. 4 órát, hidegen pihentetve tálaljuk. Tálalás előtt keverjük át, esetleg kevés olívaolajjal csepegtessük meg. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||