Csirkemellpaprikás burgonyagombóccal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Télbratyó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Sós, Meleg, Főtt, Párolt, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Csirkemellpaprikás
Burgonyagombóc
Csirkemellpaprikás A felhevített olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát. Az apróra vágott paprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymát belekeverjük. Összefőzzük, fűszerezzük, majd a kis kockára vágott csirkemellel összeforgatjuk. Puhára pároljuk, ha szükséges kevés vizet öntsünk alá. Végül a paprikával és liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. A finomra vágott petrezselyemmel meghintett burgonyagombóccal tálaljuk. Burgonyagombóc A burgonyát, 1 kávéskanál sóval ízesített vízben, héjában megfőzzük. Forrón meghámozzuk és áttörjük. A zsírt a tojással elkeverjük, megsózzuk, hozzáadjuk a kihűtött, áttört burgonyát, a lisztet és jól összedolgozzuk. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk. Forrásban lévő sós vízbe tesszük, majd az edényt rázogatva, addig főzzük, amíg a gombócok a felszínre nem jönnek, az edényt fülénél fogva rázogatjuk, hogy a gombócok le ne ragadjanak. Amint a víz felszínére felemelkednek a gombócok, adjunk nekik még két percet. Ha úgy érezzük egyet vágjunk ketté, hogy megfőtt-e? Szaftos húsok mellé tálalhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||