Omlós sült oldalas magyarosan (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 250 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: zsupi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Buli, Lassan sütött, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
80 dkg oldalas 429 12 42 0.3 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fűszereket elkeverjük és az oldalasba dörzsöljük. 4 órát pihenni hagyjuk, majd a tetejét a zsírral bekenjük. A tepsibe rácsot teszünk és az oldalast ráhelyezzük, lefedjük a tepsit, fóliával vagy a tetejével. 120 fokra előmelegített sütőben 4 órát pároljuk. Feldaraboljuk, párolt káposztával és hagymás tört burgonyával tálalkuk.