az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hentest kérjük meg, hogy a szalonna bőrét vágja le és szeletelje a szalonnát vékonyra. Ezzel béleljük ki a formát, úgy, hogy a tetejére is rá tudjuk hajtani. A felhevített zsiradékon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd a csíkokra vágott máj felét, a finomra vágott fokhagymát és a fűszereket belekeverjük. Hirtelen süssük át és tegyük félre. A többi májat zúzzuk át botmixeren, keverjük hozzá a bort, a zselatint, a tejszínt, a feldarabolt mandulát, lila olívát és a kis kockára vágott mellet. Végül forgassuk hozzá a durvára darált sült májat, a tejben áztatott, jól kicsavart zsemlét és nyomkodjuk a formába. Hajtsuk rá a szalonnát és alufóliával fedjük le. Tegyük tepsibe, melybe annyi vizet öntünk, hogy a forma feléig érjen. 150 fokos sütőben két órát pároljuk. Hagyjuk kihűlni, végül forró vízbe mártjuk és tálra borítjuk. Vékonyra szelve kínáljuk, somlekvárt, friss zöldségeket és kenyeret adunk hozzá.