Omlósra sült oldalas BBQ módra (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 340 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Bálint
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Lassan sütött, Kemence, Édes, Sós, Hideg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál füstölt paprika (édes) 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustár por 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
2 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
2 kg oldalas 429 12 42 0.3 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az oldalast akkorára daraboljuk, hogy a rácsos sütőtepsibe, melynek fedele is van, beleférjen. A pác hozzávalóit elkeverjük, óvatosan, mert a szójaszósz is sós. Végül az oldalasdarabokat bekenjük vele. Pár órára pihenni hagyjuk. Végül a tepsit sütőpapírral kibéleljük, beletesszük a rácsot és ráfektetjük az oldalasdarabokat. 120 fokos sütőbe tesszük és öt órán át pároljuk. Ez idő alatt dolgunk nincsen, csináljunk mást. A megpuhult oldalasról levéve a fedőt, grillfokozaton pirítsunk rá negyed óra alatt, majd tálaljuk.
Sült burgonyával és hagymalekvárral vagy friss kenyérrel és savanyúsággal.