Tormás-tejfeles ponty (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Jóska A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Böjt, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A beirdalt ponytfilét besózzuk. Egy órát állni hagyjuk, majd leöblítjük. Hagyjuk lecsepegni. A szalonnát apróra vágva zsírjára sütjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, a borsot és a sót, majd hagyjuk langyosra hűlni. Átkenjük vele a ponytszeleteket, majd bevonjuk a tejföllel elkevert tormával. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Burgonyasalátával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||