Zöldségmártogatós aiolival (Hajókonyha recept)
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Zsóka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:
Saláták
Cimkék: Előételek ,
Főétel előtt ,
Böjt ,
Főzés nélkül ,
Sütés nélkül ,
Sós ,
Hideg ,
Tojás ,
Zöldség ,
Hajón is elkészíthető
Hozzávalók
4 személyre:
kalória (kcal)
fehérje (g)
zsír (g)
szénhidrát (g)
rost (g)
koleszterin (mg)
1 db
kigyóuborka
12
1
0.1
1.7
0.9
0
1 db
cukkíni
31
1.5
0.4
5.3
0.8
0
2 szál
sárgarépa
40
1.2
0.2
8.1
3.4
0
2 szál
zellerszár
17
0.8
0.11
3.8
0.65
0
1 db
kápia paprika
0
?
?
?
?
?
ízlés szerint
fehérbors
0
0
0
0
0
0
ízlés szerint
konyhasó
0
0
0
0
0
0
3 evőkanál
napraforgó olaj
902
0
99.8
0
0
0
3 evőkanál
olívaolaj
901
0
99.6
0
0
0
1 teáskanál
dijoni mustár
?
?
?
?
?
?
1 evőkanál
friss citromlé
45
0.4
0.1
7.7
0
0
1 db
tojássárgája
54
2.4
4.9
0.1
0
272
2 gerezd
fokhagyma
134
6.8
0.1
26.3
0.8
0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fokhagymát összezúzzuk, majd a tojássárgájával és a fűszerekkel elkeverjük. A kétféle olajat cseppenként hozzákeverve majonézzé verjük. A csíkokra vágott zöldségekkel tálaljuk.
Grillvacsora elé illő előétel.