Erőspaprika krém (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Csípős, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Bő két kilogramm paprikát számoljunk, a zöld részeit vágjuk le, majd daráljuk le húsdarálón, ha lehet egészen kicsi lyukon. Keverjük bele a sót és a citromsavat, majd hagyjuk állni másnapig. Ismét jól keverjük át, majd tömködjkük üvegekbe. Lezárva tegyük a kamrapolcra. A só, azt számos kutatás is igazolja, sok. Számoljuk be az étel készítésénél, de, ha kevesebbet teszünk bele megromlik, így inkább vegyük figyelembe. |