Erőspaprika krém (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Csípős, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 kg erős pirospaprika 0 ? ? ? ? ?
40 dkg konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál citromsav 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Bő két kilogramm paprikát számoljunk, a zöld részeit vágjuk le, majd daráljuk le húsdarálón, ha lehet egészen kicsi lyukon. Keverjük bele a sót és a citromsavat, majd hagyjuk állni másnapig. Ismét jól keverjük át, majd tömködjkük üvegekbe. Lezárva tegyük a kamrapolcra. A só, azt számos kutatás is igazolja, sok. Számoljuk be az étel készítésénél, de, ha kevesebbet teszünk bele megromlik, így inkább vegyük figyelembe.