Lecsó Gixer kedvére (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
30 dkg vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg paprika 20 1.2 0.3 3 0.9 0
30 dkg paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
30 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint erős pista ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát apró kockára vágjuk.A hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot kicsumázzuk és felkockázzuk, a paprikákat kicsumázzuk és felkarikázzuk vagy darabokra vágjuk vágjuk.
A szalonnát kisütjük. A hagymát rádobjuk és halványra pirítjuk, ha megfonnyadt, a paprikát is. Ha a paprika összeesett, beletesszük a vékonyra felszeletelt kolbászt, rászórjuk a fűszerpaprikát, beletesszük a kockázott paradicsomot és ízlés szerint fűszerezzük, majd összepároljuk. Fedőt aszerint használjunk, hogy mennyi lével szeretnénk.
Friss, puha kenyérrel az igazi.