Illatos, fűszeres oldalas (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Párolt, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A fűszereket mozsárban összetörjük és a tenyérnyi darabokra vágott oldalast jól bedörzsöljük velük. Egy éjszakára, hűtőben pihenni hagyjuk, majd másnap sózzuk és a zsírral átkenjük. Tepsibe tesszük, a negyedelt hagymával és a félbevágott fokhagymával körülrakva. A bort és 1 deci vizet aláöntve, fóliával szorosan lefedjük. 170 fokra előmelegített sütőben 70 percig pároljuk, majd a fóliát levéve, a szaftjával locsolgatva, még fél óra alatt pirosra sütjük. Pirított burgonyával vagy rizi-bizivel tálaljuk, salátát kínáljunk hozzá. Hidegen is adható. Friss kenyérrel, savanyúsággal. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||