Juhtúrós-karajos császárzsemle (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Szendvicsek Cimkék: Előételek, Húsételek, Sörözés, borozás, Reggeli, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Szabadban, Tizórai gyerekeknek , Buli, Szilveszter, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Tejtermékek, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A kiolajozott serpenyőben a baconszeleteket ropogósra sütjük, majd félretesszük. A gyengén kivert, sóval és borssal meghintett karajszeleteket, a többi olajon hirtelen megsütjük. Ezeket is félre tesszük. A sütőzsiradékot a juhtúróhoz keverjük, kevés borssal és a zúzott fokhagymával elkeverjük. A zsemléket, majdnem félbe vágjuk és a száraz serpenyőben a vágott felüket kissé megpirítjuk. Az alsó részt a juhtúróval megkenjük, a karajszeletet, majd a bacont ráterítjük és kissé összenyomva, sok salátával tálaljuk. Igazi sörözős kaja. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||