Sajtos tojással töltött gomba (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Buli, Böjt, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
15 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 fej csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Jó, nagyfejű gombákat válasszunk. A tönköt kitörjük és másra használjuk fel. Sóval, borssal, a babérlevéllel és ecettel ízesített vizet forralunk, majd a gombafejeket két percig főzzük benne. Lecsepegtetjük és olajjal kikent sütőtepsibe tesszük. A tojásokat egyenként beleütjük és sajttal megszórjuk. Olajjal megcsepegtetjük és 200 fokos sütőben 10 percig sütjük.
Friss zöldségekkel és puha kenyérrel tálaljuk.