Tejszínes-kapros cukkínifőzelék (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Bálint A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Főzelékek, Főétel, Meleg nyári napokra, Böjt, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A zsenge cukkinit almareszelőn lereszeljük. A finomra szelt hagymát a felforrósított olajon megpároljuk. A cukkínit és a finomra vágott kaprot belekeverjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a cukrot. Összekeverjük a tejszínt a liszttel, majd a cukkini forró főzőlevéből adunk hozzá. Végül a főzelékhez adjuk. Jól átkeverve összeforraljuk, szükség szerint cukorral és citromlével ízesítjük. Tükörtojással vagy fasírtgolyóval tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||