Serpenyőben sült tarja és petrezselymes újburgonya (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Terka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Szabadban, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Buli

Hozzávalók 4 személyre:

Sült tarja serpenyőben
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
8 szelet tarja 0 0 0 0 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Petrezselymes újburgonya serpenyőben
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
80 dkg újburgonya ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sült tarja serpenyőben
A kissé kivert tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk. A felhevített zsiradékban, mindkét oldalát átsütjük. Rászórjuk a finomra vágott hagymákat, a fűszereket, majd a fehérborral felöntve, fedő alatt, puhára pároljuk, ha szükséges, kevés forró vizet önthetünk alá.
Petrezselymes újburgonyával és tejfölös uborkasalátával tálaljuk.

Petrezselymes újburgonya serpenyőben
Hevítsük fel az olajat, szórjuk rá a megmosott, leszárított újburgonyát. Rázogassuk, hogy az olaj mindenütt bevonja. Sózzuk és borsozzuk meg. Fedő alatt, tovább rázogatva, a gőzében hagyjuk megpuhulni. Végül a fedőt levéve, süssük ropogósra. A durvára vágott petrezselymet, csak közvetlenül a tálalás előtt keverjük hozzá.