Citromos fehérrépa (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Albi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Szabadban, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Tizórai gyerekeknek , Párolt, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 csokor fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsenge fehérrépát megtisztítjuk és a szárából két ujjnyit rajtahagyunk. Bő vízzel leöntjük, sóval, kevés cukorral, a lime és a citrom héjával fűszerezzük, majd a citrom levét belefacsarjuk. Kis lángon roppanósra pároljuk A lime-ból néhány gusztusos szeletet vágunk a díszítéshez. A többi rész levét a vajjal összeforraljuk, majd a lecsepegtetett répára öntjük. A lime szeletekkel díszítve tálaljuk.
Szárazabb grillhúsok, nyúl, csirke mellé illő köret.