Túrós-almás rakott kalács (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Tizórai gyerekeknek , Hétvégi ebéd, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Édes, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A kalácsot kockára vágjuk és sütőben zsemleszínűre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A tejfölt, a tojást, a vaníliás cukrot, a sót és 3 evőkanál cukorral elkeverjük. A masszát két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a túrót és a tejet, végül a kalácskockákat. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe simítjuk. Beterítjük a kicsumázott és félfőre vágott almával. Megszórjuk a fahéjjal összekevert cukorral és 20 percre 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ezután leöntjük a tejföl félretett részével és további 20 percig sütjük. Langyosan vágjuk fel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||