Olaszos csirkecomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
2 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
10 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sóval, borssal és a többi száraz fűszerrel meghintett csirkecombot 2 evőkanál olajban elősütjük, majd félretesszük. A sütőzsiradékhoz tesszük a félretett olajat, majd rászórjuk a finomra vágott zöldségeket. Jól összepirítjuk, majd a csirkét visszatéve, leöntjük a borral és a kézzel összetördelt paradicsommal. Fedő alatt, kis lángon, puhára pároljuk. Tálalás előtt, félbevágott olívával ízesítjük.
Párolt rizzsel kínáljuk.