Vaníliás kifli (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Teaparti, Karácsony, Csőben sült, Édes, Tésztafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
10 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
10 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
1 db vaníliarúd ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet szitáljuk tálba, a porcukorral, adjuk hozzá a hideg vajat és a hántolt, őrölt mandulát. Gyúrjuk össze gyors mozdulatokkal. Tegyük fóliába és rakjuk hűtőszekrénybe. Másnap vegyük ki a tésztát és sodorjunk belőle ujjnyi vastag csíkokat. A csíkokból formáljunk kifliket. Kb. 80 darab lesz belőle. A kifliket tegyük tepsibe és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük világosbarnára. Keverjük össze a kikapart vaníliát a porcukorral és forgassuk meg benne a még meleg kifliket.