Csirkecomb burgonyalepényen, pikáns tejföllel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Kormányos
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Rakott, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

Csirkecomb burgonyalepényen, pikáns tejföllel
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db sült csirkecomb 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Pikáns tejföl
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 adag bors 0 0 0 0 0 0
1 adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 adag újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 adag ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
1 adag hónapos retek 0 ? ? ? ? ?
1 adag tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Burgonyalepény maradék burgonyából
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1/2 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
50 dkg főtt burgonya 77 2 0.01 17.5 2.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csirkecomb burgonyalepényen, pikáns tejföllel
A frissen sült burgonyalepényt a pikáns tejföllel bőven megkenjük, majd a villával szétszedett csirkecombdarabokat ráhalmozzuk.
Cikkekre vágva tálaljuk.

Pikáns tejföl


Burgonyalepény maradék burgonyából
A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a fokhagyma granulátummal összeszitáljuk. A maradék főtt (lehet a burgonyát frissen is főzni, de melegen törjük át), tört burgonyával és a tojásokkal elkeverjük. A masszát kiolajozott, forró serpenyőbe simítjuk és lefedve, a széleit időnként emelgetve, 10 percig sütjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe csúsztatjuk, a tetejét olajjal megcsepegtetve, 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Ízlés szerinti öntettel, cikkekre vágva tálaljuk. Tökéletes téli vacsora.