Spenótos metélt (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Kicsibors
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Tészták, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Köretek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 doboz bébispenót 0 ? ? ? ? ?
50 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott újhagymát a zöldjével együtt, a felhevített vajon megpároljuk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, borsozzuk, sózzuk, majd a spenóttal összeforgatjuk és félretesszük. Közben a tésztát előírás szerint, al dentere főzzük. Lecsepegtetjük és a spenóthoz forgatjuk. Belekeverjük a tejszínt és a szerecsendiót. Összeforralva, frissen tálaljuk.
Igény szerint parmezánt hinthetünk rá.