Spenótos metélt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Kicsibors A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Tészták, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Köretek Hozzávalók 4 személyre:
A finomra vágott újhagymát a zöldjével együtt, a felhevített vajon megpároljuk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, borsozzuk, sózzuk, majd a spenóttal összeforgatjuk és félretesszük. Közben a tésztát előírás szerint, al dentere főzzük. Lecsepegtetjük és a spenóthoz forgatjuk. Belekeverjük a tejszínt és a szerecsendiót. Összeforralva, frissen tálaljuk. Igény szerint parmezánt hinthetünk rá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||