Sült húsos baguette (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Kormányos
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Töltött, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 db teljes kiőrlésű baguette 0 ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
4 szelet sült tarja 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sült hús zsiradékán átpirítjuk a félkarikára vágott pórét és a felkockázott paprikát. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és szükség szerint sózzuk, borsozzuk. A kis kockára vágott húst belekeverve langyosra hűtjük és a félbevágott baguettekbe halmozzuk. Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.