Csülkös bableves káposztával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Csípős, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A csülköt puhára főzzük, majd a levét félretéve, a csülköt felkockázzuk. A babot előírás szerint beáztatjuk. Egy evőkanál zsíron a felaprított zöldségeket megpirítjuk, és a babot hozzáadjuk. Két órát főzzük, elkeverjük a kissé felvagdalt káposztával és ismét fél órát főzzük. Felöntjük a hús főzőlevével, rádobjuk a húst és annyi vízzel felöntjük, amennyi a húst és a zöldségeket bőven ellepi. A zsíron megpirítjuk a lisztet, a tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával, a liszttel átkeverjük, majd pár evőkanál levessel hígítjuk, és forrásig melegítjük. Folyamatos keverés közben a leveshez adjuk és az egészet újraforraljuk. Tejföllel tálaljuk. Friss kenyeret adjunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||