Csirkeaprólékleves gyömbérrel, csípősen (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Imre apó
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Macskajajra, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg csirkeaprólék ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
20 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 dl kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkeaprólékot és a finomra vágott zöldségeket, a felhevített olajon megpirítjuk. Vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és főzni kezdjük. Félidőben a reszelt gyömbért, a lereszelt lime héjat és a felkockázott chilit hozzáadjuk. Ha minden megpuhult a kókusztejjel és a lime levével összerottyanjuk. Korianderzölddel megszórva tálaljuk.