Vecsési káposzta almával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Köretek, Saláták, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
60 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajat felhevítjük, belekeverjük a köményt és kissé kipattogatjuk. A rövidebb szálakra vágott káposztát és finomra vágott almát belekeverjük, majd tálaljuk. Zsírosabb sültek kísérője lehet. Főtt burgonya vagy knédli mellé ajánlom.