Sonkával rakott tejfölös-sajtos galuska (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Panka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Koleszban főztük, Buli, Rakott, Csőben sült, Remoska, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
8 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
8 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
40 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
2 tojásból, a lisztből, sóval és vízzel galuskatésztát keverünk, majd bő, sós vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük, a darált füstölt sonkával és a tejföllel elkeverjük. A felét zsírral kikent tepsibe simítjuk, majd a reszelt sajt felével meghintjük. Rákarikázzuk a sonkalében főtt tojásokat és ismét nokedli, majd reszelt sajt következik.
180 fokra előmelegített sütőben, kb 30 perc alatt, pirosra sütjük. Tálalás előtt, pihentessük 10 percig.
Kockára vágva adjuk asztalra.