Sonkával rakott tejfölös-sajtos galuska (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Koleszban főztük, Buli, Rakott, Csőben sült, Remoska, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
2 tojásból, a lisztből, sóval és vízzel galuskatésztát keverünk, majd bő, sós vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük, a darált füstölt sonkával és a tejföllel elkeverjük. A felét zsírral kikent tepsibe simítjuk, majd a reszelt sajt felével meghintjük. Rákarikázzuk a sonkalében főtt tojásokat és ismét nokedli, majd reszelt sajt következik. 180 fokra előmelegített sütőben, kb 30 perc alatt, pirosra sütjük. Tálalás előtt, pihentessük 10 percig. Kockára vágva adjuk asztalra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||