Lilahagyma saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Lili
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lilahagymát félkarikára vágjuk, a sóval, a cukorral, a fahéjjal és a borssal meghintjük. Hagyjuk állni, amíg levet enged. Kevés vízzel felöntve salátává érleljük, majd olajjal meghintve tálaljuk.
Grill húsok vagy száraz pecsenyék mellé illik.